Jom Follow Saya

Tuesday, July 24

:: Episod Ramadan :: 1

Assalamualaikum.
Selamat berpuasa hari ke-4 semua!
Korang watpe bulan cuti?
Or ngah belajar untuk exam?
Daily activity korang sama ke?

Taawu tak bulan ramadan ni bulan yang banyak kebaikan?.
Salah satunya adalah, segala amalan baik kita akan dilipat kaligandakan nilai pahalanya.
So, apa salahnya kalau kita luangkan sikit masa untuk beramal. 5 minit pon boleh.
Kejap je untuk baca ayat suci al-quran atau berzikir.


Insyallah. Setiap amalan ni kita istiqamah. Bukan saja pada bulan puasa je, tapi berterusan.
Insyallah. Kita dah on the way ke jalan syurga. Amiinn~

So, set ur priority ye~!


At some point, we are gonna change for good (==,)

2 comments:

  1. time nilah kita nak mendekatkan diri dengan allah.. selalunya bulan2 lain banyak dugaan.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab tu la kita kene kuat...bulan puasa ni la permulaannye

      Delete

Cerita laen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Cute Plant Dancing Kaoani