Jom Follow Saya

Thursday, May 30

Andai seorang lelaki datang

Assalamualaikum..

Terdetik hati aku untuk share peringatan ni pada sume readers aku. post ni adlah reshare smula dripada notes fb aku. tapi aku buat note tu pon pada zaman muda mudi time seda diri time ingat akhirat dan TUHAN. ni pon kebetulan ada kawan baik aku yang tbe2 like note2 aku..then aku pon baca semula apa yang dia like an tu. YA ALLAH, aku cukup terasa dengan note ni. so, korg baca lah ye

"Andai seorang lelaki datang kepadamu ketika kau perlukan teman...
Andai seorang lelaki datang kepadamu dengan ciri-ciri lelaki idaman...
Andai seorang lelaki datang menegur dan membuatmu terhibur...
Andai seorang lelaki datang menanyakan pendapatmu tentang dirinya...
Andai seorang lelaki datang menanyakan tentang ketampanan wajah dan keromantikan dirinya kepadamu...
Andai seorang lelaki datang memintamu membetulkan kolar baju dan rambutnya...

Andai seorang lelaki datang kepadamu sambil merapatkan badannya kepadamu...
Andai seorang lelaki datang tanpa segan silu padamu walau dirimu sudah pemalu, sopan dan ayu...
Andai datang waktu itu, apakah tindakanmu...
MUNGKIN PADA PANDANGAN LELAKI ITU,

"Kau sangat comel pada mataku"
"Kau dah seperti adik kandungku"
"Lu keras macam tomboy takkan lu nak feeling dengan gua"
"Kau dan aku bukan alim sangat jadi tak perlu hipokrit"
"Kaulah kekasihku, kau perlukan belaian dan sokongan moral dariku"
"Aku tahu kau sunyi, aku tak kisah kalau aku kau nodai. Aku sudi dan sabar menanti"
"Oh, kau adalah bakal isteriku, aku harus berlatih dari sekarang 'menumpangkan' bahuku"
"Ku berbuat begini tiada yang tahu, kau takkan cerita pada orang lain"
TETAPI WAHAI PEREMPUAN, ADAKAH ITU YANG KAMU MAHU DAN DAMBAKAN? ADAKAH ITU YANG KAMU PERLUKAN?

Andai seorang lelaki itu datang...
Dan hanya dirimu pengawal gelanggang...

BERANIKAN diri untuk BERUNDUR
GAGAHKAN diri untuk TIDAK CAIR DILEBUR
TABAHKAN diri untuk menjadi PEREMPUAN EKSLUSIF YANG UNGGUL!

Perempuan yang taat hanya pada lelaki bernama ayah dan suami
Perempuan yang sedar maruah dan keunikan diri
Perempuan yang takkan cair dengan pujukan rayu 'syaitan' lelaki
Perempuan yang punya jati diri, berundur kerana TAK MAHU SUAMINYA NANTI DIBAYANGI BEKAS TEMAN-TEMAN LELAKI.
Sesungguhnya, neraka itu hakiki...

Ingatlah wahai diri yang bernama perempuan,
Andai seorang lelaki itu datang...
Beranikanlah diri untuk BERFIKIR dan MENOLAK dengan mata..."
 plis seda..aku pon akan mula muhasabah apa yg selama ni aku buat sampai lupa hakikat ni.

JOM JADI WANITA SOLEHAH ~^_^~

assalamualaikum

Tuesday, May 14

Bowling olympee EE

Assalamualaikum..
pada 30 april, aku organize bowling tournament kat Ampang Superbowl Bukit Mertajam, Penang..haaa..cm intro ap dah..pape pon, tournament ni untk course aku jerk..cam sukan School Electric and Electronic Engineering USMKejut jela..open to staff,lecturer dan student sume year..mahupon super senior HAHA..cekidout~~

bju itam putih tu aku..ngah bz bincang with my ajk

ni grup bebudak 1st year

ni pon 1st year

ni lak final year skul aku

ni ajk teknikal aku yg sgt bnyk tolong aku

ni geng 3rd year

ni grup 2nd year

ni geng ajk dinner n adiah..deme pon maen gk

grup chinese

grup 1st year

grup 2nd year ladies

aku lupa nme grup ni..tpi grup 2nd year

boys 2nd year

2nd year ag..the blue shirt is my roommate

erm..ni 1st year gk

chinese cmpur year kot

ni pon sama

ni grup 1st year

geng final year..ladie yg dominate

dr.tun..last year champion

ni plak adalah lecturer ee yg sgt cool..the pkai spec adlh penasihat  ee

grop dr.tun..chinese tu adlh formal ydp see(Scholl ee)

pon grup 2nd year

ni grup indians..

sempoi je deme

yaaa...ni la grup staff..sgt sporting

presenting pengarah projek olympee

akmal..last year champion

sume ni adlh final year kami..tahun dpan xdpt main dh

not all..tpi most 2nd year

no-3 best grup score

2nd place best grup score

1st place best grup score

best player from student, huzairie

best player from staff,lupa nme

saguhati from pengarah projek to penasihat kami!!
xdpt gmba sume 1st year n 3rd year sbb sume dh ready nk balik..otw blik, kami singgah kat kfc (bas pompuan jela)..xsume gmba aku upload..tapi untuk program aku, the end!

Assalamualaikum

Friday, April 26

charity program : #TwtUpKejut


Assalamualaikum..

walopon aku xfemes tp aku nk share gk kt kome pasal satu program yg aku follow..#TwtUpKejut la nmenye...haaaa...padia plak ni an??
hehe..program ni adalah untuk pegguna medan laman sosial twitter terutamanya..ianya merupakan charity program yg guna slogan "you pay us for the homeless"..hurm...curious x???

mainly ni la programnye


slaen tu..korg bleh gk join contest dye..



program ni sehari je tw..bertempat kt USM kejuruteraan Nibong Tebal, penang. 11 mei..so...if korg free on that day and u r happen to be nearby..do come n join..

ni video promo oleh artis yg akn dtg nanti..hehe


u guys can check them out kat seventeeneleven
do follow @TwtUpKejut untk sespe yg ada twitter tu


Tuesday, April 23

Best Friends

Assalamualaikum..
aku penah post ni kt notes fb aku..no matter how much i look at it..it still give me the same impact.
ni aku post buat sume bff yg xdpt tngok kt fb aku sbb dh wat private..

They are there to be obnoxious with you...











And to listen to your stupid stories.











They know how to cheer you up...










And how to bring you down.










They know when you like someone...


Or when you need to rebuild your self esteem.











Sometimes, they can be anoying...











Or just simply embarrassing...











But they will be always there for you, forever.
:')



















same post same image but greater impact (^.-)

Sunday, March 31

SukAD fasa-2

Assalamualaikum..

dah lama dh kejadian ni..asenye dalam hujung bulan 2 or awal bulan 3 camtu la..actually sukad ni adalah sukan adntara desasiswa a.k.a. SukAD. Desasiswa plak cam hostel la.. semua desa dlm ke-3 kampus usm berkumpul 1 tempat untuk event ni..fasa ke-2 ada game bola baling lelaki, futsal perempuan, takraw lelaki (memang ada laki je pon game nih) dan bola jaring. fasa ke-2 ni berlangsung kat usm kubang kerian,kelantan.

berkat ada kawan dlm kalangan cameraman time ni, dapat la skodeng gmba! 



 mula mula..kita usha mamat nsem handball dari desa jaya..ngee~








 then, gadis gadis osem futsal desa jaya..phewwiiittt~






 kita kembali usha mamat mamat hebat takraw desa jaya dan desa lembaran!!









 now...awekss cun netball dari desa jaya and desa lembaran.*clap2*











GA merah yang comel itu sahabat saya time skolah MADID dulu..she's from desa cahaya gemilang..wee~ >(^~^)<

ni side show jerk..*jahat giler* haha..ni plak acara Pantun antara desasiswa. ni wakil desa lembaran kot.



actually bnyk ag gmba2 ni..tp bnyk sgt kang bnyk error uplod lak an..so stakat preview sume pakwe2 ncem n awek2 cun ni ye..stg kome terliur plak dh..hehe

ni plak adalah grup futsal wanita bersama coach mereka sendiri..

desasiswa lembaran.

desasiswa jaya

 ni adalah pertembungan 2 team futsal wanita dari usm Kejut. desa jaya jumpa desa lembaran.












                collision hebat nih!!!!

tak lupa jgak pada ajk-2 dari usm Kejut yg masyuukk~











Cerita laen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Cute Plant Dancing Kaoani