Jom Follow Saya

Sunday, December 30

Dia boleh berubah??

Assalamualaikum..

ape kabo kome ??  hehe..aku dalam study week nih..dalam 3 hari aku akan start exam.. doakan aku yerk!

oke..aku nak share ilmu nih..penah denga x pasal molekul air berubah-ubah? haa.
time aku sekolah dulu ada article pasal researcher jepun buat kajian tentang molecule.. siap gamba sekali dia capture sebagai proof.

"Dr. Masaru Emoto has photograph frozen water molecules and has shown that they have different structure depending on their source and can change their molecule depending upon words being spoken or written in their presence , music being played, prayers indeed. Most of us naturally think of water as an object which does not respond, when it actually responds dramatically both positively and negatively to the energy of our thoughts and intentions."

dalam bahasa simple nye
"molekul air berubah mengikut keadaan sekeliling, perkataan atau tulisan di dalam bentuk musik atau doa. selalunya manusia fikir air tidak berubah, namun sebaliknya air berubah positif dan negatif kepada tenaga pemikiran dan perasaan dalaman"
ni video yang aku rasa kome penah tengok. jas nak share jer



video

kalau xdapat tengok video ni..some gamba



"Badan kita terdiri daripada 60% air. Bayangkan molekul air dalam badan kita apabila kita mendengar ayat suci AL-QURAN ,selawat ke atas nabi dan nama nama ALLAH."
p/s: Semoga ilmu ini bermanfaat buat semua.
Assalamualaikum. bai

source : sini dan sini
            video pulak dari youtube.com




Thursday, December 6

Quality time~

Assalamualaikum..

apa tu quality time??
hehehe.. quality time tu adalah masa yang sangat precious, moment yang korang nak ingat selalu.
awat aku wat tajuk camni? haaa..
sekarang ni mr.hunny di naiktaraf (cam bende lak) dari ahli bese kepada YDP kelab Bioinc (kelab kos bio industri) kat UPM.
buzy memanjang je dia. actually dia buzy bende laen gak. tapi nak dirangkumkan dia sangat buzy.
kebetulan pulak, aku pon di naiktaraf from ahli tak aktif to ketua exco aktiviti dan keusahawanan sekreteriat MRS (aku dah citer kat post yang lepas). aku tak la sehebat mr.hunny. tapi aku ditugaskan oleh YDP MRS untuk laksanakan program. program yang aku jd timbalan pengarah projek (tak mampu nak pikul tanggungjawab pengarah projek lagi), tarikh program ni bertindih ngan dekat 3 program yang aku join.
so, aku pon sibuk jugak.
tapi, bila aku free o mr.hunny free, kami gayut macam taknak lepas fon. tudia punya rindu kan. (kol mak ayah selalu taw)
memang sangat sweet. romantik. (no word to describe)

kami takleh nak dating selalu sebab aku USM dia UPM. jarak yang jauh memisahkan kami.
tapi jangan nak sedih-2, zaman generasi y sekarang ni sume kat ujung jari jerk.

hehehe.. mr.hunny and cik star(aku la) sama-2 dah beli Galaxy S2 wane hitam.(actually lama dah beli tp baru citer)
beli sendiri-2 tapi jenis sama saja je nak wat cam couple thing la (^^u)

ada masa and dapat wifi, aku o mr hunny exchange gamban guna whatsapp, skype, dan seumpamanya.

                                          

hahaha..sama x?? hehehe
oke..assalamualaikum,tata

Cerita laen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Cute Plant Dancing Kaoani