Jom Follow Saya

Sunday, December 30

Dia boleh berubah??

Assalamualaikum..

ape kabo kome ??  hehe..aku dalam study week nih..dalam 3 hari aku akan start exam.. doakan aku yerk!

oke..aku nak share ilmu nih..penah denga x pasal molekul air berubah-ubah? haa.
time aku sekolah dulu ada article pasal researcher jepun buat kajian tentang molecule.. siap gamba sekali dia capture sebagai proof.

"Dr. Masaru Emoto has photograph frozen water molecules and has shown that they have different structure depending on their source and can change their molecule depending upon words being spoken or written in their presence , music being played, prayers indeed. Most of us naturally think of water as an object which does not respond, when it actually responds dramatically both positively and negatively to the energy of our thoughts and intentions."

dalam bahasa simple nye
"molekul air berubah mengikut keadaan sekeliling, perkataan atau tulisan di dalam bentuk musik atau doa. selalunya manusia fikir air tidak berubah, namun sebaliknya air berubah positif dan negatif kepada tenaga pemikiran dan perasaan dalaman"
ni video yang aku rasa kome penah tengok. jas nak share jer



video

kalau xdapat tengok video ni..some gamba



"Badan kita terdiri daripada 60% air. Bayangkan molekul air dalam badan kita apabila kita mendengar ayat suci AL-QURAN ,selawat ke atas nabi dan nama nama ALLAH."
p/s: Semoga ilmu ini bermanfaat buat semua.
Assalamualaikum. bai

source : sini dan sini
            video pulak dari youtube.com




2 comments:

  1. maksudnya yang positif2 tu, air menghasilkan rupa yang cantik.. kena selalu jadi positif lah lepas ni :)

    ReplyDelete

Cerita laen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Cute Plant Dancing Kaoani