Jom Follow Saya

Wednesday, September 26

rabu tanpa katakata

Assalamualaikum

Bismillah..
"Perempuan-perempuan yang keji untuk laki-laki yang keji, dan laki-laki yang keji untuk perempuan-perempuan yang keju pula. Sedangkan perempuan-perempuan yang baik untuk laki-laki yang baik, dan laki-laki yang baik untuk perempuan-perempuan yang baik pula. Mereka itu bersih dari apa yang dituduhkan orang, mereka memperoleh ampunan dan rezki yang mulia(syurga)"
[surah an-nuur;ayat 26]

Friday, September 21

Letak lagu dalam blog

Assalamualaikum.

Takde sape pon mintak..tapi aku merasa kewajipan..sebab aku try-try nak letak lagu..aku punya la search kt tutorial blog laen. tapi tak berjaya gak.
Las-las, aku jumpa gak satu blog ni. FREE MUSIC CODE

aku dah try and alhamdulillah berjaya ><



1- bukak blog ni, muka dia camni hah 
kat bulatan merah tu ada senarai lagu jenis apa nak. melayu indonesia english and sebgainye
or bleh jgak cari kat  latest upload.

2-klik la kat lagu mana yang korang nak.

3-akan kua camni, klik je kat code tu and copy.

4-log in blog---design----layout---add a gadget----HTML code---paste je code yang di copy td.

5- save an and jadi la cmni, insyallah. bleh maen pause ag law xsuka o cam bising.
p/s: kalaw takde lagu yang korg nak, bleh je request kt shoutbox. gudlak and happy blogging :)

Monday, September 17

LANGKAWI weiiiii

Assalamualaikum.
Di sini sukacite aku nak umumkan...
"AKU BARU BALIK DARI LANGKAWI!!!"

hehehe..
saja nak wat kome jeles.....
jeles x??jeles x??jeles x??
*gedix sudah*

oke..aku baru je balik dari langkawi semalam.
tido 1malam jerk.
penuh ngat orang sampai sume hotel pnuh!
motel pon sama pnuh!!
cuti an. bese la ramai camni.
nak nek feri kat jeti tu pon jenuh. 

aku tido kat kangar dulu sebab ayah aku ada meetin kat situ.
pagi sabtu baru pegi langkawi.
kami sampai jeti kuala perlis pukul 9 tapi kena brator berjam-jam.
orang berator bapok punya panjang lor...
tu pon ada belambok bas yang datang ag.
haish =='
las-las dapat gak beli tiket feri.
tapi dapat pukul 1.30pm.
tunggu punya tunggu...
pukul 3pm baru bleh nek feri.
takde seat lak spanjang menunggu tuh!
ak n family bediri jerk spanjang 6jam menunggu tuh.
law ada seat pon aku kasi parent aku dduk la.
deme dah berusia an.

sampai kat langkawi tuh.
ngah musim hujan!!
ujan jerk.
nasib bek aku tido kat motel pekan kuah.
tempat shopping la pekan kuah tuh.
mak aku bolot sampai 3set pggn mgkuk tuh.
vantage lor..luminarc lor..pape ag ntah.

aku bolot coklat la..ape ag!!
sebab jalan basah and penuh lecah, tapak kasut aku pon lekang.
aku ni banyak citer lak..tengok la gambo nih..hehe

 




 

 

 


 


 

 








 

 


Wednesday, September 12

Segmen :Jom Exchange Banner Dengan Mira!

assalamualaikum..
ehem ehem ehem!
segmen ni adalah segmen pertama dia..
dia kawan aku yang baek jadi aku nk sokong gak!
ni banner dye.
klik untuk join jgak!

aku ni tak reti ngat wat banner..edit gambo je reti ckit2.
ni la hasil pertama banner aku.
hohoho




jom la join ramai!

SEGMEN : Bersama warna kegemaranku


assalamualaikum..

aku ni dah stat kelas..tp trase nk join lak contest nih.
hehehe
nk join klik je banner tuh..
wane fevrat aku? snang jerk..
HIJAU

sume jenis kaler ijau aku suka..pucuk pisang! ijau klabu! ijau gelap! ijau langsat!
suka jela..
awat suka?
sebab warne hijau ni sedap mata memandang.
trase tenang and rasa sejuk je mata tengok.
aku suka pakai pape yg kaler ijau gk.
warna dye lembut.
ada kajian mengatakan mata yang sakit o rabun boleh cepat sembuh bila setiap kali bangun and sebelum tido kita tengok bende warna ijau.
hehehe..

tambahan lak idola sepanjang zaman aku, nabi Muhammad S.A.W. , warna fevrat beliau pon hijau.
kerana warna hijau adalah warna syurga..KETENANGAN!


ada org tnya aku..
"law suka ngat kaler ijau, nape wat profile blog kaler pepel?"

aku jawab..erm..btol gak an..
nanti aku tuka imej kaler ijau lak ea~
hehehe

nk tag membe aku nih!

oh!
lupa gitawu..ada adiah tw..
1st place = pashmina
2nd place = gelang tangan
3rd place = shawl corak2

jom penuhi contest nih!

::wordless wednesday::

ASSALAMUALAIKUM


Monday, September 10

Sem BARU!

Assalamualaikum!

dah bukak sem baru dah!
Ya ALLAH! seblom ni cuti 2 bulan stengah kt..
lama tapi bosan~~

jgn kata aku takde wtpe ea
aku belaja untok wat keje umah and ngemas umah yang baru renovate tuh.
nak masuk sem baru nih, camni la keadaan aku---------

Malam sebelum gerak :
aku tak kemas apa ag.
siap bleh tengok citer korea kat chanel one hd taw..
citer bride of the sun.. hehehe
pastu baru kalut nak basuh selimut.
dandan lak mesin tak leh jalan. ngada-ngada tol
dekat pkul 12 camtu la, baru mesin stat.
kena aku pujuk dulu.
sementara tunggu tu aku kemas la sikit-sikit.
almost 70% siap malam tu.
dalam pukul 3 gak la baru aku jemo kaen.
takut gak la. tapi aku besyuko malam minggu ada rukun tetangga jaga.
dapat je tido...tros mati!


Pagi hari gerak :
abang aku lak bawak balik kawan nak beraya.
mula-mula denga kawan pompuan je dtg.
aleh-aleh datang sampai 3 kete.
tuuuddiiiiaaa~~~
aku pon sibuk menjamu menghidang.
meja makan laki n pompuan asing-asing.
dengar citer ada dalam kalangan kawan pompuan tuh bakal kakak ipar aku.
so, ayah pon semangat menjamu melayan tetamu.
alhamdulillah, law betul la ada dalam grup yang datang tuh..aku sokong trus.
sebab??
sebab yang datang tuh sume menutup aurat dengan sempurna gitu!
tudung labuh!
syukur angat law betul
bertuah badan abang aku tuh.

Time nak gerak :
nak gerak lepas mayang zuhur.
aku pon siap mandi lagi skali bagi segar lepas penat bekerja.
mayang and baru la nak masuk an beg dalam kete.
time dah gerak cikit, mak soh amek lak buah naga, buah pelam.
dah dapat buah tapi takde pisau nak belah t.
jadi ayah kata
"dalam kiraan sepuluh pegi amek!"
apa lagi..aku pon lari pecut masuk umah la.
al-maklum ye, ayah aku tu kapten askar.
camtu la dia asuh anak dia. (ala-ala askar gak la)
aku amek skali iron+heater la an.

Time sampai USM :
terus pegi daftar bilik.
terkjut aku.
aku dapat tingkat atas sekali n bilik paling hujung sekali.

paling hujung takpe la sebab memang situ bilik ketua aras (saya la*kembang kempis)
tapi dah dapat tingkat atas and parent takleh masuk tolong angkat an.
penat lah aku mengangkat 3 beg berat,1 beg iron heater,dan berpalstik-plastik makanan mak aku bungkus an.
sampai las sekali lutut aku menggeletar.
pastu pegi pindah an barang yang aku simpan kat stor dulu iaitu tingkat 2 ke tingkat atas.
memang lembik trus lutut aku.
thanks t0 kawan aku yang ngah free time uh, hajar, dye tolong aku ankat sekali.

lepas siap ngemas, camni la keadaan aku!

alhamdulillah, aku dah stat belajo arini.
baru intro sem 3 tapi aku akan set an.
sem ni, aku nak belaja kerana ALLAH.

moga aku mendapat kejayaan, insyallah.
doa an sama-sama yerk~

Sunday, September 9

Lepas ketagih lepas rindu!

Assalamualaikum!

Sejak raya ari2, aku tak dapat nak guna tenet.
jadi brape lama dah aku rindu nak post kt blog kesygn ni.
selalunya aku post hampir setiap ari..

Kini, aku kat usm dh.
Dah kembali ke tanah perjuangan.
tetbe teringat kat opah.

Hehehe.from last week,opah stay kat umah aku.
sonok layan opah.
law ngah tengok tb, dye akan tetdo kt krusi empuk tuh.
COMEII!

Pagi2 aku bangun subuh then wat sarapan tok opah aku sebab dye kena makan ubat pas tuh.
opah akan tengok tb9 citer tanyalah ustaz/ustazah!
time tu rancak la kami sembang. wat ala-ala discussion la..
cheewaahh~

time nak masaklunch lak.
opah mesti teman kat dapo.
sebelom ni an dok sorang je kat dapo.
cakap ngan periuk belanga.
law kena minyak panas boleh lak marah kat minyak tuh.
tapi ada opah teman, sembang sakan la. opah akan kongsi petua-petua memasak.

time mak ayah nak gerak balik, opah suara cam nak nagis jerk.
sedey!
tibe2 teringat lak.

kelmarin, opah mintak tolong potong an kuku dye.
alah~ nak bermanja ngan cucu dye nih la.
tapi aku buzy angat sampai terlupa.
yela, kena kemas umah segala bagai untok umah terbuka yang berlangsung 2 hari.
aku tak ajak membe aku pon sebab buzy angat.

tiba-tiba je aku rindu!

Cerita laen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Cute Plant Dancing Kaoani