Jom Follow Saya

Sunday, September 9

Lepas ketagih lepas rindu!

Assalamualaikum!

Sejak raya ari2, aku tak dapat nak guna tenet.
jadi brape lama dah aku rindu nak post kt blog kesygn ni.
selalunya aku post hampir setiap ari..

Kini, aku kat usm dh.
Dah kembali ke tanah perjuangan.
tetbe teringat kat opah.

Hehehe.from last week,opah stay kat umah aku.
sonok layan opah.
law ngah tengok tb, dye akan tetdo kt krusi empuk tuh.
COMEII!

Pagi2 aku bangun subuh then wat sarapan tok opah aku sebab dye kena makan ubat pas tuh.
opah akan tengok tb9 citer tanyalah ustaz/ustazah!
time tu rancak la kami sembang. wat ala-ala discussion la..
cheewaahh~

time nak masaklunch lak.
opah mesti teman kat dapo.
sebelom ni an dok sorang je kat dapo.
cakap ngan periuk belanga.
law kena minyak panas boleh lak marah kat minyak tuh.
tapi ada opah teman, sembang sakan la. opah akan kongsi petua-petua memasak.

time mak ayah nak gerak balik, opah suara cam nak nagis jerk.
sedey!
tibe2 teringat lak.

kelmarin, opah mintak tolong potong an kuku dye.
alah~ nak bermanja ngan cucu dye nih la.
tapi aku buzy angat sampai terlupa.
yela, kena kemas umah segala bagai untok umah terbuka yang berlangsung 2 hari.
aku tak ajak membe aku pon sebab buzy angat.

tiba-tiba je aku rindu!

4 comments:

  1. seronok masih ada atuk opah ni. KA dua2 dh xde

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaupon deme dah takde..KA sentiasa la sedekah an doa ntok deme kt sana..
      moga dipermudahkan mereka kt sana nanti..n insyallah org akan wat yang sama kat kita t :)

      Delete
  2. saya pun tak pernah merasa ada atuk dan nenek.. kenal2 mereka bila mereka dah nak dekat nazak. nak manja2 pun tak sempat.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedekahkn la doa..insyallah..doa ank yang soleh akan berkekalan :D

      Delete

Cerita laen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Cute Plant Dancing Kaoani