Jom Follow Saya

Sunday, January 20

This Is The Way

Assalamualaikum..

dah lepas dh exam final untuk sem 1 bagi tahun 2 kejuruteraan elektronik usm Kejut..
Perasaan ??
Biasa jerk..maybe sebab negara kita nih exam oriented..tak rasa bebas pon sebab tahu akan ada lagi exam mendatang..
Agenda cuti ??
erm...sebab cuti sebulan.. duduk rumah rehat jela..bukak sem baru nanti akan buzy buzy buzy...

Nanti sem depan ada lagi test quiz then exam.. lepas tuh ulang semula..tu jela life cycle bagi student.. setiap student camtuh.. bila diri dah bosan ngan exam.. mula la pasang niat nak study kat luar negara..but guess what..semua negara pon sama la!!! hamek kaw..

Conclusionnye... kita tak leh lari dari life as student yang kena mengadap buku menelaah.. sampai la abeh blaja.. actually, kita takkan abeh blaja sampai la ke liang lahad kita.. scary tak??

aku cakap camni sebab even kita abeh blaja universiti pon...ada lagi master..then phD... even if stop blaja sampai first degree jerk.. kena kerja gak.. time kerja banyak lagi bende kita kena blajar..kena wat audit la.. surat minit mensyuarat la..presentataion rasmi la.. oke..even if lepas abeh belajar terus kawen takyah keje..still kena belajar nak jaga suami..jaga rumah tangga..jaga mentua n parents kita sendiri..nak masak kena belajar dari buku resipi or dari somebody else.. kan?

Nampak tak kat sini?? kita takkan abeh belajar ilmu sampai la kita mati. jadi..jangan rasa nak give up study sangat la!!!

Just do the best in everything u are involve.

Student lifestyle [study study study]

Wednesday, January 2

Pesanan ulama syria di ambang 13

Assalamualaikum

Sekadar perkongsian ilmu, harap bermanfaat kepada kome jugak :)


Tuesday, January 1

Update pertama 2013

Assalamualaikum..

Rasenye tak terlambat law nk wish "Selamat TAHUN baru semua!"
 pejam celik pejam celik dah 2013 dh..maknanya umur kita pon makin meningkat la kan..Ya ALLAH, dah besa dah aku nih.. tapi still muda ye. hehe *taknak ngaku tua dah*

So how's ur new year celebration?? pegi tngok bunga api x? celebrate ngan member x? dapat x mesej wishing bebanyak? banyak nye soklan aku nih.. cam polis lak..haha
actually aku jeles sebab malam new year, pada jam tepat 00.00 am, aku sedang.......jeng jeng jeng! *pulun giler* aku ngah stadi time tuh. =='

denga la jgak bunyi bunga api..denga la jgak org celebrate..ada la jgak org wish new year kat aku.
hurm -________-
tapi xdela rasa kecewa..jas jeles tuh jerk..huhuhuhu
sebab ni hanyalah new year tahun masihi..not hijrah.

kita, org islam, celebrate new year kita pada 1 muharram yerk.. so yg islam dok celebrate new year ber'jimba' ngan bukan mahram tuh. sila ingat diri yerk..
*pesanan diri sendiri jugak*

aku baru je abeh first paper aku arini.. dan akan ada sambungan exam nih minggu depan. nak rilex kejap dengan update blog kesayangan nih.. weeeeee!! *lompat keriangan*
HAHAHA!

untuk yang sama sama final exam cam aku nih, GOODLUCK U'OLLS!!
dah la kot. nak ber'RUNNINGMAN' pulak..

p/s : doakan saya dapat jawab exam yerk.
 #FirstNote2013

#FirstNote2013


Hadiah dari kak ita from thaksin university, thailand (^^')


Cerita laen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Cute Plant Dancing Kaoani