Jom Follow Saya

Saturday, June 23

First time in my life...

Assalamualaikum.
Haa...Ape cer lak title cmni?
Ni ceq nak habaq mai!

Pada suatu malam yang hening pening dan tengit...(=,=)
Hahahaha..

Camni citernye.Aku kua malam with my senior girl.Just kami berdua.Dye lak baru abeh exam.
So,cam nak release stress la nih.Cadangnye nak pegi ber'SHOPPING' la an.Nak gerak awal sebab mall tutop awal. Lepas maghrib siap2 tapi las2 kami gerak lepas isya' gak.So,conclusionnye samapai mall lewat and kedai dah tutop.

Takpe lah.Change of plan.Kami nak tengok midnite muvie.
Citer Abraham Lincoln,The vampire Hunter.
Sebelom tu kami makan dulu and maen kat arcade game.
Best!
11.20pm, it's time for the muvie!
wooohooo~~
Citer tu genre action thriller. Best sgt!
Thumbs up!
Tak rugi tengok.

Abeh citer dalam pukol 1.00am.
Time to head back home a.k.a USM.
Meter kete yang aku bawak tu rosak.So, aku depend kat meter gas jela.
Ada sikit ag.Aku pikir sempat la sampai USM sebab dah dekat dah. Sikit ag je nak sampai.
Ditakdirkan lah kepada kami pada malam yang hening lagi pening itu, pada mana ketika kami sampai di depan perkarangan USM, kereta yang kami naiki mati tepi jalan. (amboi BM aku)

First time kete aku bawak benti sebab abeh minyak!
First time aku kena jalan kaki masuk pagar USM mintak tolong pak guard yang baek hati uh!
First time aku jalan kaki kat tepi jalan pukul 2 pagi!
First time aku jalan bertembung ngan ramai2 mamat rempit!
First time aku isi minyak dalam botol!
First time aku isi minyak dalam kete guna pump tandas!
First time bagi aku!
And I never wanted to go out late night again!

That night was scary but experiencing!
Ada gamba kisah malam tuh.Tapi next post aku tunjuk ea!
Pengalaman mengajar erti untuk serik! Humph

Sedih!

Assalamualaikum..
Lama ngat dah aku tak update blog.
Baru je abeh exam.Tapi aku stay ag kat USM.
Aku bukan saja2 tak balik tapi memang ada hal.
Bese la,orang busy.(ceewaahh)
Abeh je exam membe2 aku ajak pegi holiday kat Langkawi.
USM an dekat je ngan Kedah.
Tapi aku tak pegi pon sebab aku dah penah pegi ngan family aku.So,aku pesan la deme belikan aku coklat banyak2.
Tapi,pagi deme balik umah tu aku bangun lewat sebab tengok citer sepanjang malam.
Huhuhuhuh (T T)
Sedih!

Sunday, June 10

*speechless*

Assalamualaikum..
Tadi jalan2 usya2 blog2.
Jumpa la 1 video ni.Awesome sangat!
Hebat!
Tawu tak pasal pertandingan vidoe osem 2011?
OSEM is Ordinary Self Extraordinary Muslim
Hebat sangat!
Awesome!
Seriously best!
Oke.Dah banyak kali sangat cakap bes and hebat and awesome ni.

Actually pertandingan ni dah abeh dah. Dah tawu dah pemenangnye.
Tapi, cam biasa la. Aku mesti lambat tawu an.Haish!
Anyway.Nak usha video2 osem tu kat sini atau sana.

Yang aku suka yang ni hah!

video

Nama video ni 10 muwasofat tarbiyah.!

Friday, June 8

Touching giler!

Assalamualaikum..
Tadi sambil2 belek youtube. Terjumpa lagu nih.
Lagu ni dah lama kot. Tapi lirik dia memang sangat menyentuh hati.
Video klip dia lak, PERRGGHH!
Aku nangis meleleh2 kot. Sangat terasa feel dia. Aku terus kol mak kata aku sayang dia!
Seriously, hargailah mak kita! Banyak dugaan dia hadapi untuk besarkan kita.


video

Doa untuk Ibu-Ungu

Kau memberikanku hidup
Kau memberikanku kasih sayang
Tulusnya cintamu, putihnya kasihmu
Takkan pernah terbalaskan
*courtesy of LirikLaguIndonesia.
Hangat dalam dekapanmu
Memberikan aku kedamaian
Eratnya pelukmu, nikmatnya belaimu
Takkan pernah terlupakan

Reff:
Oh ibu terima kasih 
Untuk kasih sayang yang tak pernah usai
Tulus cintamu takkan mampu
Untuk terbalaskan

Oh ibu semoga tuhan
Memberikan kedamaian dalam hidupmu
Putih kasihmu kan abadi
Dalam hidupku

Repeat reff
Ooohh putih kasihmu kan abadi
Dalam hidupku

Kita cuma ada 1 ibu and 1 ayah dalam hidup kita.Yang mengandung dan yang jaga kita.Hargailah selagi mereka ada.

Thursday, June 7

Kreatif!

Assalamualaikum..
Tengah bosan2 stady.Terserempak la ngan gamba nih..
Ada banyak! Tapi ckit2 dah la an..hehehe
Ada jumpa kat blog sapa ntah..lupa nama :P
Tuan punya blog kredit to u! Hehehe




Monday, June 4

Kisah hari jadi 2012

Assalamualaikum n good morning..
Pagi2 jangan tinggal sarapan taw.Sarapan la bekal tenaga kita sepanjang pagi sampai tengahari.
Oke.Dah sarapan mesti ready nak tawu citer hari jadi ni an?
Hari jadi aku tarikhnye 1 Jun.
Al-kisah tahun 2012,1 jun merupakan hari kelas terakhir and mulanya study week untuk final exam semester 2 di USM KAMPUS KEJURUTERAAN.
Al-maklum la bila dah abes kelas sume pakat nak enjoy happy2 dulu.
Ramai yang dah bersiap nak balik umah la, kua jalan2 la, kua makan la.
Memang sume lupa befday aku.
Malam tanggal 31 Mei tu, kawan2 kosmate aku pegi dinner anak Negeri Sembilan.Aku tak pegi sebab dah penoh dah.
Bila deme balik tu dah pukol 12 lebih dah. Tapi deme kol la wish.Oke la an.
Selalunya befday, kami wat party taw.Samada sebelum pukul 12 ari befday tu atau sebelom abeh aritu.
Oke.Esok malam lak,iaitu malam 1 jun, sebabkan study week dah start. Jadi ramai2 kami pegi study group.Belaja2 sampai la pukul 1 pagi 2 Jun.Waa...Takde pape celebration pon.
Ada plak kawan aku kua siang tu.Aku free yang laen buzy.Deme tak ajak aku pon tapi kata sume buzy. So, deme  pegi celebrate pape entah tanpa aku.
Oke.Fine! Sume lupa befday aku.Watever la.
No hadiah..No kek..No prank..Nothing!

Tapi hari 1jun tu aku kol mak ayah aku.
"Tenkiu mak/ayah, dah jaga ayg sampai umo 20 tahun"
Menangis meleleh aku aritu.

Oke.Sambung citer.Lepas2 ari2 aku and kawan2 laen start study week officially.Aku pon lupa trus pasal befday aku.Tak best btol kalau arijadi kita time study week ato cuti sekolah.Takde member yang nak teman ato wat onar dalam hidup kita sehari befday tu je.
The End!
kbai :)


Remember and remembered!

Saturday, June 2

Bermakna ngat !

Lagu nih aku terngiang2 kat pale taw semenjak2 ni.I donno nape la.Lirik dye cmni..
Aku cari kat Mr.Google jerk..Hehehe

Suara ku berharap-Hijau Daun

Di sini aku masih sendiri
Merenungi hari-hari sepi
Aku tanpamu, masih tanpamu


Bila esok hari datang lagi
Ku coba hadapi semua ini
Meski tanpamu oooh meski tanpamu

Bila aku dapat bintang yang berpijar
Mentari yang tenang bersamaku disini
Ku dapat tertawa menangis merenung
Di tempat ini aku bertahan

Reff:
Suara dengarkanlah aku
Apa kabarnya pujaan hatiku
Aku di sini menunggunya
Masih berharap di dalam hatinya

Suara dengarkanlah aku
Apakah aku slalu dihatinya
Aku di sini menunggunya
Masih berharap di dalam hatinya

Kalau ku masih tetap disini
Ku lewati semua yang terjadi
Aku menunggumu, aku menunggu

Reff2:
Suara dengarkanlah aku
Apa kabarnya pujaan hatiku
Aku di sini menunggunya
Masih berharap di dalam hatinya

Suara dengarkanlah aku
Apakah aku ada dihatinya
Aku di sini menunggunya
Masih berharap di dalam hatinya

Repeat reff
Suara dengarkanlah aku

Actually lagu nih dah lama an?
Aku tak brape kuat ingatan sikit..
Mint slalu nyanyi lagu ni kat aku. Soo Sweet la!
Hehehe..Bermakna angat bagi aku! Tenkiu Mint :)

Friday, June 1

Anugerah kawan terbaek!

Assalamualaikum!
Banyak ngat post aku dalam satu hari jerk!
Introducing..........Candidate Of The Best Friend Award is~

 Azuwa

 Elza Fathi Estofa.Panjang tak?

 Sapakah itu? Maen nyorok muka lak aih~

 Ni sorang ag. Maen nyorok lak

 Haa..Camni la.Najwa!

 Hajar ni malu nak gamba sorang2 nih

 Yeah! Senyum kat saya Atin and Asirah

 Teka sapa tidoq nih?

 Smile as bright as Najwa! Ngeee~

 Azuwa and Timah

 Wani..Okeykah anda?

 From upper left. Su,Timah,Azuwa,Wani,Mai,Najwa
Paling bawah uh Tiqah


Together,we can beat the world!

friend is the best

Assalamualaikum!

Orang kata kawan ni ada dua jenis. Kawan bese atau kawan sejati.
1- Kawan bese2.
Deme ada time kita gembira aja tapi hilang time kita susah.
Deme berbaek ngan kita bila nak sesuatu dari kita. Tapi bila kita nak sesuatu dari deme,beribu alasan bagi.
Deme tak kisah pape masalah ato pape hal yang takde kaitan ngan diri deme.
Deme jadi cam lalang. Orang benci kita, deme pon nak ikut benci.
Bila bergaduh, tak tegur langsung lepas uh.

2-Kawan sejati
Kalau kita senang atau susah, deme stay dengan kita.
Tak kesah ada benefit atau tak,deme tetap nak kawan ngan kita.
Even hal kecik pon deme peduli, samada dah makan ke belum atau sihat ke x.
Deme akan tanya mana kita pergi kalau tak datang kelas.
Deme akan depends kita bila seluruh dunia kata kita ni teruk.
Even gaduh teruk2,walaupun sampai maki2. Bila kita susah, deme la yang pertama akan datang tolong and berada di sisi kita.

Bia lah kawan beribu2 pon.Tapi takde kawan sejati, kita tetap keseorangan.
Kalau ada sorang je pon kawan sejati,dah cukup untuk kita hadapi pape cabaran pon.

A true friend is like a faithful brother.

Dinner Outing 2~

Assalam. Nak citer pasal nak kua makan je kali ni.
Maybe sebab aku ngah lapa kot nih. Huhuhu~
Aku nak kua makan!
Kali ni aku kua makan kat kedai arab yang baru bukak. Nama kedai ni bukan la kedai arab. Tapi menjual makanan daripada arab and tukang masaknye pon orang arab. Hebat x?
Ada kat depan USM KAMPUS KEJURUTERAAN je pon. Jom cekedout!

 Excited! excited!

Aku n Amni Bakar! Comei x~

Sebenanye lapa nih!

Peace! Jgn mara2. Bese la kedai baru bukak,lewat sikit.

Series of handfon!

Amni and The Purse! Bleh jadi tajuk citer.

Sampai gak makana. Nasi K*** ayam! (lupa nama dye)

Nak amek gamba air jus anggur ni je. Background abaikan! Hehehe

After makan jangan lupa baya yerk!

Kekenyangan!

Marzu lapa ag nih!

Sume pakat posing ngan tempat kacau air uh! Cam magic wound jerk! Hahahaha

I enjoy every moment with you! 

Dinner Outing~

Assalamualaikum and hai!
Nak citer pasal memeber aku. My coursemate! Yay baby. Hehehe
Kami selalu kelua makan malam sama2. Ada baru2 ni kami pegi makan. Jom usha!



 Satay ayam+kambing..Wooo~

Aku order oren jus jerk

Atie yang kelaparan. Makanan dia je yang xsampai2 ag


Kenyang sgt uh!

Atie "Mana tomyam aku nih"

Mun "Sori Atie, aku lapa so aku makan dulu yerk"

Sup tulang ngan nasi putih!  The best!

Apsal aku nganga nih

Okey! Dah comei dh ni. Heheheh


Friend is the best therapy. Believe me!

Cerita laen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Cute Plant Dancing Kaoani