Jom Follow Saya

Friday, July 13

The Choices I Made

,Assalamualaikum..
Hye readers to my public diary..Ngee~
Minggu ni keputusan upu dan kemasukan ke ipt keluar.
Kenangan betul!

Dah setahun lebih dah sejak aku masuk usm.
Teringat balik time awal2 aku dapat keputusan upu and tawaran usm dulu.
Aku takde cita2 pon time tu.
Isi upu pon ikut kehendak family and apa yang kawan isi, maen tiru je.
Parents aku suruh amek medic.
Sebab deme kata doktor senang dapat keje sebab kuota tinggi.
Lagipon makcu aku sorang doktor pakar sakit puan. So, cam nak apperantice la.

Tapi kos aku kat matrix dulu sains fizik. So, untok memenuhi kemahuan parents aku, aku kena dapat result 4 flat la.
Baru boleh mintak kos medic bagi student sains fizik cam aku ni.
Tapi, poblemnya aku ada masalah peringatan. Sebab tula aku boleh maen kira2 jer banyak.
And sebab tula aku rasa aku takleh survive law aku amek kos sains hayat kat matrix dulu.
Malangnye aku tak dapat cgpa 4 flat.
Maka aku mintak la kos engineering. Aku sedar la kedudukan aku yang tak pandai ni.
Parents aku seriously kecewa giler.
Memang stress aku time tu.
Jarang sekali aku kecewakan parents aku.

Keputusan tawaran usm keluar dulu.
Aku dapat kos Elektronik.
Parents aku kata "keputusan kamu, pilih la".
Kebanyakan mak and bapak sedara aku engineer.
So,deme tak sarankan amek engineering la sebb t susah giler dapat keje.
And belaja pon susah!
Deme agaknye tak pikir kot aku akan psychologically terbeban ngan discouragement deme tuh.
Tawaran usm tuh kene accept o tak sebelom keputusan upu kua.
AKu piki2...
Hari las tawaran tuh, aku decide untuk accept jela.
Tapi aku nak tawu gak apa lah tawaran upu aku. Tapi once dah accept tawaran usm, kita tak akan dapat tawaran dari ipta laen.

Even sampai skarang pon, parents aku akan sebut2 ungkit2 citer aku tak dapat mintak medic sebab salah aku.
Aku agak terbeban tapi aku cuba gak nak buktikan aku boleh!
Yay! Aku boleh!

Teringat plak aku nih baru je abeh final exam untuk 1st year aku.
Aku tawakkal and doa aku boleh dapat cemerlang. Amiin~
Doakan sekali ye (^^,)

Segala yang terjadi adalah ketentuanNYA. Kita sebagai hamba hanya boleh berdoa dan berusaha bersungguh2.  

4 comments:

  1. xdla...xpndai pon..law saya xstaudy..saya kecundang jgak

    ReplyDelete
  2. xpe maa..bktikan k0 bley!
    Ingat 1 je~He kn0ws the best 4 us..
    Setiap yg brlaku pasti de hikmahnya..

    ReplyDelete

Cerita laen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Cute Plant Dancing Kaoani