Jom Follow Saya

Wednesday, August 8

:: Episod Ramadan :: 9

Assalamualaikum.
Hye stalker comel sume.

Seperti yg anda tawu( o mayb tak tawu), aku kan tengah cuti.
Famili aku yang laen masih mengaji dan cuma balik ujung minggu. Ada la balik umah sekali dalam 2minggu o mayb sebulan sekali je.

Aku tinggal sorang jela law parents aku pegi keje o pegi dating tak ajak aku an.
So, aku wat siries Home Alone aku sendirik.
Hohohohoho

Merepek sudah aku nih.
Deme-deme ni jela peneman setia aku.

----------------
kintan
----------------
Dye nakal sangat! ni kacau kamera ni

Buas sangat! Time dye tdo jek bleh amek gamba..Ni pon dye tejaga sebab bunyi kamera..aiyo

Manja kededek plak tuh

Dye paling jakun law ada bende bergerak. Tapi penakut sangat nak kua umah

Dye slalu kacau adik-adik kecik. Ni dye kacau si Ketot

Kan aku dah citer. Time tido je aku dapat snap dye

Exclusive sikit air dye. Mesti dari sinki dan yang baru diisi je

-------------
ketot
-------------

Ketot?? Tengok la sendiri betapa ketotnye dye

Ni sekor ag yang manja kededek.Nak minum air baru jerk

Penakut gak sekor ni. Nak terjun sikit pon dah takut. Nanti bising la paggil aku untuk tolong dye turun

Pemalas gak dye nih.

Tapi dye la paling comel pon.

Aku boleh snap dye bila2 jerk

Pandai tak dye posing?hehehe

Ni dye tersekat kat krusi. Tak reti turun

Cam sidai kaen je aku tengok.

Perrgggghhhh!!! Hebat tak dye jadi model aku?

Time niih dye nak cat walk tapi tak jadik.

Sebab takut nak turun

Setelah sekian lama baru la turun satu anak tangga

Dye lembik sikit. So, dye tak maen ngat ngan yang laen sebab takut.

Maen ngan hanger pon boleh hiburkan hati dye dah

Sukanye dye ngan hanger tuh




Dye boleh tido kat mana2 jerk.


Atas sinki pon bleh!

-----------------
kelat
-----------------

Ni adik beradik si ketot


Buas jugak!

Tak dudok diam!

Suka explore!

Suka maen ngan abg kintan dye.

Sukla kacau adik dye nih.

Kacau adik dye tidor je

Aik? ketot balas dendam kah?

Aiyo..pergaduhan adik beradik

Nakal!

No komen!

Tapi dye sayang adik dye nih

--------------
oyen
--------------

Ni abg oyen.. Buas sangat!
Tak lekat dok umah.
Ni pon dok maen ngan kaen baju mak
Tapi dye slalu protect adik2 dye.
Law ada kucing liar yang nak gaduh ngan adik2 dye, dye yg dtg marah kucing tuh.


Tenkiu peneman setia aku!



11 comments:

  1. bynk betul kucing!!!>_<
    comel ~ ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngehngehngeh...mesti la comel...cam tuan dye... :p

      Delete
  2. comell,,tapi x leh pegang takut..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. deme ni xcakar o ggit la..deme kucing manja..jumpa tikus pon deme takut taw

      Delete
  3. comeynye!!!!! :)
    kat umah saya susah nak bele kucing sebab allergik dengan bulu dia. tapi saya tetap sayang dan selalu main dengan kucing.. hehhe

    ReplyDelete

Cerita laen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Cute Plant Dancing Kaoani