Jom Follow Saya

Thursday, August 9

:: Episod Ramadan :: 10

Assalamualaikum.
Erm..
Aku sedih nih..
Semalam memang Allah menguji aku la.
Camni..

----------------
Alkisah..
petang semalam aku tengok salah sekor mata kucing aku dah nak buta taw..
Akibat kena cakar ngan kucing liar..
Gaduh la an.
Tapi mata dye dah merah2 and takleh nak bukak sangat.
Sebelah jela.
Aku tawu lama dah yang mata dye luka.
Walhal aku sendirik yang cuci luka dye.
Tapi time uh takde la nampak teruk cam semalam.
So, aku dengan penuh kerisauannya aku kol bapak aku mintak izin nak bawak g klinik haiwan.

Nak jadi citer, aku mintak mira teman la.
Otw nak g amek mira. Si kucing aku nih pandai lak lompat bejalan g kat kaki aku yang tengah drive.
.......and.....
Aku terlanggar blakang kete org depan aku.
Kete and driver tuh takde pape.
Aku tak kua pon nak tengok keadaan kete aku.
AKu cuak giler law orang tu mintak pampasan pape ke.
Lepas aku mintak maaf kat org tuh.
AKu trus pegi umah mira.
Sampai umah mira baru aku tengok.
Ya Allah!
Head lamp kiri kete pecah trok.
SKali lampu signal pecah.
Siap ada calar teruk ag!

Astaghfirullahalazim!!!
Aku cuak tak terhingga dan tak tawu nak watpe dah.
Bila dah bertenang aku pegi la consult kat kedai repair kete.
Tanya camne nak buat and brape anggaran harga.
Tapi aku tak citer kat bapak aku lagi nih.
Nasib baek mak aku ngah bershopping kat kl time nih.

Aku balik umah and sorok rosak lampu tuh ngan kaen.
Aku sidai jela.Ingatkan nak setel sendirik tanpa bagitawu parents aku.
Tapi berkat pujukan 'dia' dan mira, aku beranikan diri bagitawu bapak aku.
Pagi tadi je sebelom bapak aku pegi keje.
Marah la bapak aku.
Tapi rasanya law aku tak gitawu o dye tawu sendirik lagi la bertambah2 marah dye.

And sekarang aku masih lagi cuak.
Aku mintak kat bapak aku, "ayah, tolong la jangan bagitawu mak.Saya(bukan paggilan sebena) pegi setel dulu sebelum mak balik arini."

Aku still cuak and takut and kecewa. Sedih tengok muka bapak aku tadi.
Macam aku dah hancurkan kepercayaan dye kat aku.

Moga aku permudahkan jalan bagi aku.
bye~

2 comments:

  1. insya allah ayah awak tu akan membantu. dia marah sekejap je tu :)

    ReplyDelete
  2. Kalau accident kereta tu, memang lumrah rasanya, ayah awak marah skejap je tu, jauh disudut hati dia tahu benda macamtu bukan atas kuasa kita jugak, benda dah terjadi kan.

    Macam saya pun dah 2 kali accident, yang first langgar pagar rumah time awal2 dapat lesen dulu, yang kedua pulak langgar tiang berhenti lepas amek kawan dekat UITM. Kelakar pulak bila fikir balik.

    ReplyDelete

Cerita laen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Cute Plant Dancing Kaoani