Jom Follow Saya

Monday, June 4

Kisah hari jadi 2012

Assalamualaikum n good morning..
Pagi2 jangan tinggal sarapan taw.Sarapan la bekal tenaga kita sepanjang pagi sampai tengahari.
Oke.Dah sarapan mesti ready nak tawu citer hari jadi ni an?
Hari jadi aku tarikhnye 1 Jun.
Al-kisah tahun 2012,1 jun merupakan hari kelas terakhir and mulanya study week untuk final exam semester 2 di USM KAMPUS KEJURUTERAAN.
Al-maklum la bila dah abes kelas sume pakat nak enjoy happy2 dulu.
Ramai yang dah bersiap nak balik umah la, kua jalan2 la, kua makan la.
Memang sume lupa befday aku.
Malam tanggal 31 Mei tu, kawan2 kosmate aku pegi dinner anak Negeri Sembilan.Aku tak pegi sebab dah penoh dah.
Bila deme balik tu dah pukol 12 lebih dah. Tapi deme kol la wish.Oke la an.
Selalunya befday, kami wat party taw.Samada sebelum pukul 12 ari befday tu atau sebelom abeh aritu.
Oke.Esok malam lak,iaitu malam 1 jun, sebabkan study week dah start. Jadi ramai2 kami pegi study group.Belaja2 sampai la pukul 1 pagi 2 Jun.Waa...Takde pape celebration pon.
Ada plak kawan aku kua siang tu.Aku free yang laen buzy.Deme tak ajak aku pon tapi kata sume buzy. So, deme  pegi celebrate pape entah tanpa aku.
Oke.Fine! Sume lupa befday aku.Watever la.
No hadiah..No kek..No prank..Nothing!

Tapi hari 1jun tu aku kol mak ayah aku.
"Tenkiu mak/ayah, dah jaga ayg sampai umo 20 tahun"
Menangis meleleh aku aritu.

Oke.Sambung citer.Lepas2 ari2 aku and kawan2 laen start study week officially.Aku pon lupa trus pasal befday aku.Tak best btol kalau arijadi kita time study week ato cuti sekolah.Takde member yang nak teman ato wat onar dalam hidup kita sehari befday tu je.
The End!
kbai :)


Remember and remembered!

6 comments:

  1. saya pernah rasa macam ni dulu.. kawan2 buat tak endah je. konon2 tak ingat lah bufday kita.. tapi lama2 lepas tu dorang wish jugak.. happy sangat :)

    ReplyDelete
  2. Moral of the story: Jangan berharap ya. :D

    ReplyDelete
  3. bkan sume diorg smbut bufday..bufday ak n adda pon kbetulan dkat..tuh yg smbut..kalo x..tak smbut dah..biasela..mna org nak ingt bufdy kita..bru knal xsmpai stahun..so kna fham n mengrti keadaan...btw bab pegi clebrte ape2 ntah tu kan..kita kna biar diorg wat hal diorg jgak..takkan 24jam diorg nak kna ajak kita..mybe diorg ade reason sndiri..so bila kita baru knal seseorg..jgn anggap die trus bff kita..pegi mna sume nak berkepit..kna ade hal2 sendiri jgak..so jgn la touching ape2..baru kita leyh enjoy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh? no!! ak tak touching la wei..aiyo!!
      ak xmksdkn aku trase la..dis is jas a story..not attached to any emotion la..hadoii

      Delete

Cerita laen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Cute Plant Dancing Kaoani