Jom Follow Saya

Friday, June 1

friend is the best

Assalamualaikum!

Orang kata kawan ni ada dua jenis. Kawan bese atau kawan sejati.
1- Kawan bese2.
Deme ada time kita gembira aja tapi hilang time kita susah.
Deme berbaek ngan kita bila nak sesuatu dari kita. Tapi bila kita nak sesuatu dari deme,beribu alasan bagi.
Deme tak kisah pape masalah ato pape hal yang takde kaitan ngan diri deme.
Deme jadi cam lalang. Orang benci kita, deme pon nak ikut benci.
Bila bergaduh, tak tegur langsung lepas uh.

2-Kawan sejati
Kalau kita senang atau susah, deme stay dengan kita.
Tak kesah ada benefit atau tak,deme tetap nak kawan ngan kita.
Even hal kecik pon deme peduli, samada dah makan ke belum atau sihat ke x.
Deme akan tanya mana kita pergi kalau tak datang kelas.
Deme akan depends kita bila seluruh dunia kata kita ni teruk.
Even gaduh teruk2,walaupun sampai maki2. Bila kita susah, deme la yang pertama akan datang tolong and berada di sisi kita.

Bia lah kawan beribu2 pon.Tapi takde kawan sejati, kita tetap keseorangan.
Kalau ada sorang je pon kawan sejati,dah cukup untuk kita hadapi pape cabaran pon.

A true friend is like a faithful brother.

1 comment:

  1. betul2..tp kan ade jgak kwan baek yg ska perguna kwan...kdg2 sbb diorg rapatlah snggup mntak tlg..mmgla..tak salah mntak tlg kwan..tp cnsider la ckit kan..nie even kwan baek tuh sebok dia suruh jgak tlg dya..
    pastu bila lpar or nak mntak tlg smthing bru call...kalo btul la dia anggap kita kwan baek dya..ape2 yg dya lakukan akn mngmbirakan kdua2 pihak..bkan untuk kesengan sebelah pihak jer..jga2..nnti org anggp kita ni annoying..yerla..ska mntak tlg sangt...

    ReplyDelete

Cerita laen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Cute Plant Dancing Kaoani