Jom Follow Saya

Monday, May 28

When Life Knock U Down!

Assalamualaikum.
Lama gak aku tak update blog an?
Oke..Nak citer ni!
Exam final akiu memang dah dekat sgt around the corner la. Tapi style kat usm ni, penuh ngan test and quizzes taw.
Ada test awal sem, tengah sem, and before exam final. Baru minggu lepas abeh dah sume test before final. Dah kua result minggu ni.
Aku pulun ngat stadi and wat soklan latihan, past year and sgala bagai.
Tapi bila dapat carry mark, Ya ROBBI! Result xsama cam usaha.
Bayangkan, dapat 19/40 je untuk ELECTRONIC DIGIT. Belom campur ag ngan kekecewaan test ADVANCE CALCULUS and ELECTRONIC DEVICE.
Kecewa sungguh!
Rasa down sangat la. Aku time kecewa ni bese la. Jadi kuat makan. Kenyang ngat makan tadi. Rasa penat sebab makan je. Percaya ato x! Memang aku penat lepas makan, cam penat lepas lari je.
Tapi, setiap kejadian ada hikmah. Mungkin ALLAH tak nak aku berbangga dan berasa hebat sebab result test oke. And maybe aku tak stady ngan lebih pulun untuk exam final kalaw aku punya result test oke.

Takpe! Usaha lebih gigih Asmaa!
Bak kata Mint, a.k.a. my pakwe/besfriend/family

"Bila rasa sedih/kecewa, ngadu lah kat ALLAH. Dia sebaek2 tempat mengadu!"
(~_~)

There's a rainbow in each rain!

No comments:

Post a Comment

Cerita laen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Cute Plant Dancing Kaoani