Jom Follow Saya

Tuesday, October 2

LoNg TiMe No C!

Assalamualaikum!

"lama tak wat kemunculan kat blog..ape cer?"

Hahaha... ni kawan aku mesej! bila piki2. memang agak lama la aku tak update. sori guys!
Aku busy sikit. ngan kelas and tutor and study and program and ko-ku and bla bla bla!

anyway! aku nak citer ni jela. Isnin aritu aku wat date ngan dentist.
kenapa???
sebab aku terasa sakit kat gigi geraham aku.
doktor kata apa???
doktor ketuk-ketuk gigi aku and kata gusi aku bernanah.
so, doktor kasi ubat antibiotik. next week aku kena jumpa semula untuk tentukan kena cabut or treatment.

scary!!
Bila pikir kena cabut, meremang bulu roma, nak terkencing, seram sejuk, tiba-tiba nak demam.
kes nye sebab waktu kecik-kecik dah selalu sangat kena cabut gigi. time nak cabut tuh doktor tu cucuk kat gusi sekeliling gigi tu. doktor kata nak kasi kebas! tapi SAKIT LA!!!

hahaha..memory kanak-kanak. takkan boleh aku lupa.

so, moral story ni. jaga la gigi kome tu. time kecik gigi akan tumbuh lagi lepas cabut but not bila dah beso panjang ni. kalau kena cabut, gigi akan kekal rongak. kena lak pakai gigi palsu. dah kena pakai POLYDEN.
pastu boleh wat iklan gigi palsu tak pon iklan polyden. then kena cuci selalu law tak ada bacteria. BLA BLA BLA

 Adioss guys

Assalamualaikum

6 comments:

  1. antara perkara combi tkt is cabut gg!hahahha


    #invited to join my giveway sempena dengan my new opening blogshop :)

    ReplyDelete
  2. errkkkkkk minta2 xde laa smpai kena cabut gg kan..


    salam kenal :)

    ReplyDelete
  3. hari tu gigi baby kita nak tumbuh.. sakit sangat.. sekarang dia dah membesar dengan selamat.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. gigi baby? haha...lawak la nama tuh :D

      Delete

Cerita laen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Cute Plant Dancing Kaoani